BACK  

MIMETIC OBJECT
Place: Universidad Heirich Heine Universität en Düsseldorf, Alemania.
Materials: Stainless steel
Medidas:
4.50 x 1.35 x 2.90 mts.
Year: 2006

 

This project was conceived to be installed in the Heinrich Heine Universität –

It proposed a form that developed horizontally within the space framed by the vertical volumes of the buildings enclosing that courtyard. Thus a greater dynamism and interaction with the architectural space was created.

The use of polished stainless steel platens (of the mirror kind) that interweave in the space allow for the reconstruction of a dynamic form that is full of movement but remains visually very light, with the capacity to generate light through its reflections inside an inner garden that lacks luminosity.

The polished mirror-like steel permits the intermingling of the landscape and the architecture, creating a dislocation and combination of images that camouflages the work in its environment and at the same time allows the surroundings to penetrate the work.

BACK

 

HOME CV WORKS PUBLIC WORKS PROJECTS AND EXHIBITIONS PROYECTOS EN DESARROLLO INTERESTING LINK CONTACT

salineros@cristiansalineros.cl Cristián Salineros